Deze site is voor het laatst bijgewerkt

op donderdag, maart 7, 2019

Ontworpen door  
 Komboloi

Bendis (Komboloi’s Bendis)

Bendis (Komboloi´s Bendis) is geboren op 11 januari 2010 in onze Cattery.

 

Terug naar onze katten.

STAMBOOM BENDIS

2010:

Zij had een moeilijke start, bij de geboorte was de pocket open gegaan en zij had heel veel prut binnen gekregen. Zij  kwam ook niet zo veel aan en had een paar  weken toch een flinke achterstand op haar broertjes en zusjes. Maar na 5 á 6 weken kreeg ze het te pakken, ze ging groeien en had een enorme eetlust. Ze is één van de slimste kittens en kon als éérste overal op, in en achter komen. Ze heeft geen voorkeur voor een slaap plekje maar mama Quanda of Tosje zijn wel favoriet.

2012:

Mooke moet keer op keer haar kinderen bij Bendis zoeken die ze pikt, ze is heel zorgzaam en lief voor de kittens. Ze is helemaal weg van Komboloi’s Cirio het katertje uit ons derde nestje en hij is ook meestal bij Bendis of Quanda te vinden. In maart is Bendis bij de kater geweest en we verwacht rond 15 mei kittens. Op 15 mei 2011 wordt Drinthe geboren. Het is een heel klein kitten en Bendis is nog erg dik, we gaan naar de Dierenarts, na een echo en een foto is het duidelijk dat er maar één kitten is. Bendis is net als Quanda een moeder die niet van een dichte kooien houdt dus al vroeg gaan we over tot de kittenren. Bendis is een goede moeder maar ook vaak krols, dan neemt oma Quanda wat taken over terwijl Bendis op jacht gaat naar mannen die vooral op zolder wonen, volgens haar dan.

 Onze bandiet heeft maar heel weinig slaap nodig en is eigenlijk altijd wel in voor een spelletje muisje gooien. Haar grootste liefde is papier, een papieren propje of het kreuken van papier en ze zit gelijk onder je te wachten totdat je iets weggooit. Duurt het te lang dan komt  ze het afpakken. Dus boodschappenlijstjes en bankbiljetten niets is veilig, ze komt wel alles terugbrengen totdat ze het propje onder het TV-meubel mikt en daar krijgt ze het propje meestal niet zelf onder vandaan.  Als op 30 november 2010 Mooke vier kittens op de wereld zet heeft Bendis het maar druk met al die baby billen schoon te houden.

Geboorte en de eerste 13 weken:

2011:

Op 15 juni wordt het tweede nestje geboren van Bendis, het nestje bestaat uit een poesje en een katertje. Het was een lastige bevalling en uiteindelijk moet er een keizersnee uitgevoerd worden. Op 10 september is Bendis gesteriliseerd.

2013:

Op de flat is onze dame erg dominant ze mept de andere katten van het bed af en vindt dat zij de baas is. Gelukkig slaap ze ook veel samen haar dochter en natuurlijk ook met mama.