Deze site is voor het laatst bijgewerkt

op donderdag, maart 7, 2019

Ontworpen door  
 Komboloi

Mooke (Jacky van het Heuveltje)

Mooke (Jacky van het Heuveltje) is geboren op 12 november 2007 in de Cattery Wakkanai.

Terug naar onze katten.

STAMBOOM MOOKE

2007:

2009:

2010:

Na 13 weken konden wij Mooke ophalen en ze heeft vanaf Ede tot Hoogvliet ongeveer een uurtje in de auto laten weten met een vrij harde stem hier niet mee eens te zijn. Toen ze bij ons thuis was, was het eigenlijk van zelfsprekend dat ze de baas was en dat ze meeging naar boven om te slapen want alleen bij de twee grote vreemde katten vond ze niks. Ze is erg intelligent en heeft het beveiligingsdeurtje naar de zolder gekraakt en geen ruimte is veilig voor haar. De tuin beveiligen was ook een hele klus. Op onderzoek in de tuin is heerlijk voor Mooke maar dan moet het wel warm weer zijn. Zodra ze denkt dat ze overgeslagen wordt hoor je dat direct ze praat met luide stem zodat je wel moet luisteren.

Sinds juni 2009 is Mooke ook moeder, ze vindt  de vreemdste plekken om haar kittens eten te  geven. Maar ze blijft een erg individueel beestje, sprinten naar de voerbak en ook haar kittens krijgen maar met moeite plek om de eten.

Toen Quanda in januari haar kittens kreeg, pikte Mooke af en toe een kitten als Quanda even niet opletten. Dus Mooke mag ook weer een nestje ze is in september bij de kater geweest. Op 30 november 2010 is Mooke bevallen in de bevallingsdoos liggen 4 kittens tevreden te drinken bij mama Mooke.

2011:

Van Mooke tweede nestje blijft een meisje, Circe, bij ons wonen. In maart is Mooke gesteriliseerd. We ontdekken nu ook dat Mooke eindelijk wat dikkere billen krijgt, toch maar opletten als we Bendis en Circe extra voer geven dat deze dame een rondje moet overslaan. Mooke is de baas van de Oosterse troep. Zij bepaalt wie waar mag liggen en soms krijgen de andere katten een tik als ze haar mandje pikken.

2013:

Mooke is de laatste tijd een brompot, alleen tosje mag bij haar slapen. De rest van de kattenfamilie is niet in trek, de schootjes van de vrouwtjes als ze stil zitten en natuurlijk ook van de vistie zijn eigenlijk de beste plekjes in huis.